Neděle, 20. května, krásné počasí, nádherné Valdštejnské zahrady v Praze, ve kterých se již po 4. konaly Krojované slavnosti. Akci, během které se celý den konaly vystoupení uměleckých skupin, folklorních a zájmových souborů, pořádala Slátá komise Senátu pro rozvoj venkova. Každé vystoupení měl pod záštitou jiný senátor.

 

Folklorní soubor Marjánek ve spolupráci s pěveckým sborem Valáček z nedaleké obce Valy vystupoval před polednem pod záštitou senátora Miroslava Nenutila. Na vystoupení se obě skupiny připravovaly společně již několik týdnů dopředu. Secvičily společně marjánkovské písničky a Valáček si dokonce nechal ušít oblečení na folklorní motivy.

Na výlet soubory vyrazily v časných ranních hodinách autobusem. Na přípravy před vystoupením zbývalo hodně času, a proto nic nebránilo tomu, aby všichni vypadali v jedenáct hodin krásně folklorně. Vystoupení se skládalo z písniček, tanců pro malý Marjánek a několika tanců dospělého Marjánku. Po vystoupení nás pan Senátor odměnil diplomem a pozval na oběd do útrob Senátu. Po obědě následovala prohlídka Senátu a dětmi vytoužená zmrzlina.